Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2017

Πάστες Μαρέγκα -κρέμα βανίλια & Σοκολάτα !!!

Αφράτες τραγανές μαρέγκες !!!


Υλικά
150 γραμμάρια ασπράδια αυγών (5 αυγά μέτρια)
1 πρέζα αλάτι
1 βανίλια
150 γραμμάρια ζάχαρη.κρυσταλλική
150 γραμμάρια ζάχαρη άχνη!


Εκτέλεση
 Χτυπάμε τα ασπράδια το αλάτι και την βανίλια μέχρι να αφρατέψουν!
Προσθέτουμε σε.δόσεις την κρυσταλλική ζάχαρη και περιμένουμε να αφρατέψει κι άλλο!
Μόλις γυαλίσει ρίχνουμε και την άχνη ζάχαρη και χτυπάμε αλλά 10 δευτερόλεπτα!
Βάζουμε το μείγμα στο κόρνερ και τοποθετούμε δισκάκια σε λαδόκολλα που έχουμε τοποθετήσει στο ταψί!
Τα ψήνουμε στους 100 βαθμούς για.2 ώρες!

Κρέμα
1 κιλό γάλα
1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
4 κουταλιές κορν φλάουρ
2 κουταλιές σούπας αλεύρι
4 κουταλιές Βιτάμ
1 βανίλια
2 κρόκους αυγών
1 κουβερτούρα!

Εκτέλεση κρέμας
Βάζουμε το γάλα.να ζεσταθεί με την ζάχαρη διαλύουμε την κορν φλάουρ με το αλεύρι σε λίγο γάλα και το ρίχνουμε.μόλις.πήξει κατεβάζουμε!
Ρίχνουμε κρόκους βανίλια Βιτάμ!
Μοιράζουμε την κρέμα σε δυο μπολ στο ένα ρίχνουμε την θρυμματισμένη κουβερτούρα!
Και τα αφήνουμε να κρυώσουν!



Συναρμολόγηση
Παίρνουμε ένα πάτο μαρέγκας βάζουμε κρέμα σοκολάτας τοποθετούμε το δεύτερο πάτο ξανά βάζουμε κρέμα.σοκολάτας και τελειώνουμε με τρίτο πάτο !
Βάζουμε την κρέμα βανίλιας και ρίχνουμε θρυμματισμένη μαρέγκα θρυμματισμένη κουβερτούρα και το κερασάκι!

 Tzeni Tsanaktsidou‎""ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ