Σάββατο 17 Ιουνίου 2017

Πέρκα μαριναρισμένη στον φούρνο !!!

 Με 5.60 ευρώ κόστος απίθανο ψαράκι χωρίς καθόλου κόκκαλα που αρέσει σε μικρούς μεγάλους !! Μερίδες 3 !!! Απίστευτη νοστιμιά !!!



Υλικά
1 συσκευασία πέρκα

Μαρινάδα 
2 λεμόνια τον χυμό
1/2 πιπεριά πράσινη
1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδο
1 κουταλιά κοφτή μουστάρδα
χυμό από 1 πορτοκάλι
4 κουταλιές σούπας λάδι
1 κουπάκι του καφέ νερό
1 μικρό κρεμμυδάκι ξερό 
αλάτι -πιπέρι
λίγο κουρκουμά --εδώ μου έπεσε λίγο παραπάνω  εμένα εσείς προσέξτε--
Τα βάζουμε όλα μαζί στο μούλι και τα αλέθουμε καλά .
 

Ρίχνουμε την μαρινάδα μέσα στο ταψάκι που θα ψήσουμε το ψάρι .
Τοποθετούμε το ψάρι μέσα στο ταψί μέσα στην μαρινάδα και το γυρίζουμε κι από τις δύο πλευρές να πάει παντού.


Αφήνουμε για μισή ωρίτσα σκεπασμένο να τραβήξει τις μυρωδιές του και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμούς αέρα μέχρι να ψηθεί η πέρκα .
Περίπου 20 λεπτά ανάλογα τον φούρνο . Π ε ν τ α  ν ό σ τ ι μ ο !!!



Συνοδεύουμε με σαλάτα ότι κι όποια μας αρέσει .
Εδώ σαλάτα με λάχανο μαρούλι ντομάτα καρότο φρέσκο κρεμμυδάκι ελίτσες και κράνμπερι λάδι αλάτι λίγο και μηλόξυδο !!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ