Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016

Ψαρόσουπα με λαχανικά !!!


Yλικά για 6 άτομα

1+1/2 κιλό ψάρια κατάλληλα για σούπα ή ένα μεγάλο
2 καρότα κομμένα ροδέλες χοντρές
3 πατάτες κομμένες σε κύβους
2 κολοκυθάκια κομμένα κύβους
1 κρεμμύδι κομμένο στην μέση στα δύο
3 κλαδάκια σέλινο
1 φύλλο δάφνης
αλάτι -πιπέρι
2 κρόκους αυγών
χυμό  λεμονιών
1 κουταλιά σούπας κορν φλαουρ

Τι κάνουμε

Καθαρίζουμε και πλένουμε τα λαχανικά και τα ρίχνουμε κομμένα σε κατσαρόλα με νερό που βράζει.
Προσθέτουμε και το αλατοπίπερο
Οταν βράσουν τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε πιατέλα και τα διατηρούμε ζεστά.
Καθαρίζουμε τα ψάρια τα αλατίζουμε και τα αφήνουμε σε σουρωτήρι να στραγγίσουν .
Αν ο ζωμός των λαχανικών δεν φτάνει να σκεπάσει τα ψάρια προσθέτουμε λίγο νερό και τα βάζουμε να σιγοβράσουν 20 λεπτά ανάλογα με το μέγεθός τους.
Όταν βράσουν τα σερβίρουμε σε πιατέλα.
Αφού περάσουμε την σούπα από σήτα -σουρωτήρι- δοκιμάζουμε αν χρειάζεται  λίγο αλάτι επιπλέον.
Χτυπάμε τους κρόκους των αυγών και προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και το κορν φλαουρ διαλυμένο σε λίγο κρύο νερό χτυπώντας συνεχώς .
Παίρνουμε με κουτάλα ζωμό από την σούπα και τον προσθέτετε στο αβγολέμονο ανακατεύοντας.
Απομακρύνουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και προσθέτουμε το αβγολέμονο ανακατεύοντας .
Την ξαναβάζουμε στην φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η σούπα χωρίς να την αφήσουμε να πάρει βράσει γιατί θα κόψει.
Σερβίρουμε την σούπα σε σουπιέρα  και σε ξεχωριστή πιατέλα τα ψάρια γσρνιρισμένα με τα λαχανικά.Καλή όρεξη !!!

Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ