Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2016

Σουπιές κοκκινιστές κρασάτες με ρύζι !!!


Ενα πιάτο εύκολο και γευστικό !!

Υλικά:

1 κιλό σουπιές
1/2 κούπα τσαγιου λάδι
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοτριμμένο
3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1 φινόκιο ψιλοκομμένο
1 κούπα τσαγιού  κρασί λευκό
1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
3 κουταλιές πελτέ ντομάτας
5 κόκκοι μπαχάρι
2-3 δαφνόφυλλα
Νερό
Αλάτι και πιπέρι


Τι κάνουμε

Κόβουμε τις σουπιές σε κομμάτια,ή τις καθαρίζουμε προσεκτικά ολόκληρες και  τις πλένουμε καλά και τις βάζουμε σε σουρωτήρι να στραγγίσουν
Σε βαθιά κατσαρόλα βάζουμε να ζεσταθεί  το λάδι  και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια το κρεμμύδι και το φινόκιο περίπου 5  λεπτά.
Προσθέτουμε και τις σουπιές και ανακατεύουμε σε δυνατή φωτιά για 3 λεπτά
Προσθέτουμε και κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί.
Προσθέτουμε τον άνηθο, λίγα φυλλαράκια ψιλοκομμένο φινόκιο, τον πελτέ ντομάτας,
το μπαχάρι, το πιπέρι, τα δαφνόφυλλα  και  ένα ποτήρι χλιαρό νερό.
Μόλις αρχίζουν να βράζουν χαμηλώνουμε την φωτιά
και σιγομαγειρεύουμε  για 1 ώρα το λιγότερο μέχρι να δέσει και να πήξει η σάλτσα.
Λίγο πρίν το τέλος προσθέτουμε ουμε το αλατοπίπερο.Καλή όρεξη !!!

Ρύζι
2 ποτήρια ρύζι
6 ποτήρια νερό
λίγο αλάτι πιπέρι
5 κουταλιές λάδι

τι κάνουμε
Βάζουμε να ζεσταθεί το λάδι στην κατσαρόλα ,προσθέτουμε το ρύζι ανακατεύουμε 5 λεπτάκια  προσθέτουμε το αλατοπίπερο το νερό και σε μέτρια θερμοκρασία μαγειρεύουμε μέχρι να εξατμιστεί όλο το νερό .
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ