Γλυκάκι του πεντάλεπτου οικονομικό και π ε ν τ α ν ό σ τ ι μ ο !!!
Βουτιά στην σοκολάτα !!!!!
Υλικά
2 συμπυκνωμένα ζαχαρούχο γάλατα θα χρειαστούμε 1κουτί και το μισό ακόμη
2 κουβερτούρες- γάλακτος χρησιμοποίησα-μπορείτε και μαύρη κουβερτούρα
2 κοφτές κουταλιές σούπας κακάο
1 κουταλάκι του γλυκού υγρή βανίλια
ελάχιστο αλάτι
Για από πάνω
1 κούπα τσαγιού αμύγδαλα
1 κουταλιά σούπας κακάο
Τι κάνουμε
Βάζουμε σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία ένα κατσαρολάκι στο οποίο μέσα έχουμε σπάσει σε κομματάκια τις σοκολάτες .
Ρίχνουμε από πάνω το γάλα και με το σύρμα -αυγοδάρτη- ανακατεύουμε να λιώσουν.
Μόλις λιώσουν αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και ρίχνουμε το αλάτι,την υγρή βανίλια,και το κακάο.
Ανακατεύουμε καλά να γίνει ομοιόμορφο μείγμα.
Το αδειάζουμε σε γυάλινο μπολ .
Θρυμματίζουμε στο μούλτι τα αμύγδαλα-όχι σκόνη- λίγες στροφές .
Βάζουμε στο τηγάνι λίγο λάδι μαζί με τα αμύγδαλα και τα καβουρντίζουμε λίγο .
Τα ρίχνουμε από πάνω από το γλυκό και ρίχνουμε επίσης και μία κουταλιά σούπας κακάο σε όλη την επιφάνεια.
Κόβουμε και σερβίρουμε !!! Καλοφάγωτο είναι υπέροχο !!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ