Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016

Κουραμπιέδες αλλιώς !!!

Ως γνωστόν η κανέλα μαζί με τη βανίλια δίνουν ένα εντελώς διαφορετικό άρωμα, απολαυστικό! Νομίζω ότι είναι οι πιο εύκολοι κουραμπιέδες και πολύ πολύ νόστιμοι!!!!

Υλικά:

    400γρ. αλεύρι
    70γρ. άχνη για τη ζύμη + αυτήν για πασπάλισμα
    320γρ. βούτυρο
    2 βανίλιες
    1 πρέζα αλάτι
    1 κ.γλ. κανέλα


Τι έκανα:

    Ανακάτεψα το αλεύρι με τη βανίλια, το αλάτι, την άχνη και την κανέλα καλά.
    Έκοψα το βούτυρο σε κομματάκια και το πρόσθεσα στο αλεύρι.
    Ζύμωσα με τα δάχτυλα μέχρι να ενσωματωθεί το βούτυρο με το αλεύρι  και να γίνει μια μαλακή ζύμη.
    Έβαλα στο ψυγείο 1 ώρα και μετά έπλασα μικρά μπαλάκια στο μέγεθος καρυδιού.


    Έψησα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά στη μέση του φούρνου και όταν ρόδισαν τα έβγαλα.
    Τα άφησα να κρυώσουν εντελώς και τα ψέκασα μετά με ανθόνερο.
    Τα βούτηξα στην ζάχαρη άχνη και ύστερα τα τοποθέτησα σε πιατέλα πασπαλίζοντας κι από πάνω!

Aπό την φίλη .
Η Απόλαυση της Βρώσης -Ας Μαγειρέψουμε