Τετάρτη 6 Απριλίου 2016

Συκώτι και ο τρόπος να γίνει αφράτο και μαλακό!!



 Υλικά μερίδες 4

600 γραμ.συκώτι
Αλάτι
πιπέρι
ρίγανη
αλεύρι
μηλόξυδο καλό-- αυτό του δίνει πολύ ιδιαίτερη νοστιμιά !!!


 Τι κάνουμε

Βάζουμε σε μπολ νερό 3 ποτήρια ρίχνουμε λίγο ξύδι και βουτάμε το συκώτι'
Το βγάζουμε αμέσως σε σουρωτήρι και το αφήνουμε για λίγο να στραγγίξει καλά.
Αν θέλουμε το κόβουμε σε μπουκίτσες.




Ρίχνουμε από  πάνω του αλάτι και την ρίγανη και το ανακατεύουμε να πάει παντού.
Βάζουμε λάδι στο τηγάνι να ζεσταθεί απλά ΟΧΙ  να κάψει .
Σε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο ,ή χαρτί κουζίνας για να μην πλένουμε πολλά πολλά βάζουμε αλεύρι και ρίχνουμε μέσα τα κομματάκια από το συκώτι .
Το αλευρώνουμε .



Το τινάζουμε καλά καλά και το βαζουμε στο χλιαρό λάδι και τηγανίζουμε σε μέτρια πάντα θερμοκρασία.
Το γυρνάμε σε τακτικά διαστήματα.


Λίγο πριν το τέλος ρίχνουμε 1 φλυτζανάκι του καφέ και λιγότερο μηλόξυδο .
Δυναμώνουμε την φωτιά γυρνώντας συνέχεια μία από την μία πλευρά μία από την άλλη μέχρι να δούμε να εξατμιστεί εντελώς το μηλόξυδο και να μείνει ξανά με το λαδάκι του .Γίνετε φανταστικό !!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ